Stennes play Rory Gallagher

Op 14 juni 2020 was het 25 jaar geleden dat de sympathieke Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher overleed. Rory bekend van zijn tomeloze energieke live-performance.  In De Buitenpoort zouden wij hem op vrijdag 19 juni 2020 eren met de bij ons bekende band Stennes. Pandamie gooide roet in het eten, maar nu gaat het toch plaatsvinden. Vrijdagavond 8 april.  STENNES met de sublieme Nard van Dinteren (op dezelfde dag geboren als Rory!) op gitaar. Hij kruipt in de huid van Rory Gallagher en dat niet alleen. Hij gaat deze avond ook een van Rory’s  gitaren bespelen en misschien gaat hij dat ook nog over een van Rory’s amps doen. De Vox ac30 bijv. Rory had een ongelooflijke verzameling van soms zeldzame, unieke en excentrieke instrumenten. Een Nederlandse verzamelaar wist een gedeelte van de verzamelding bij een veiling op te kopen en deze avond aanwezig zijn. Een aantal andere amps en gitaren, die eigendom waren van Rory, zijn dus te zien.  Zijn beroemde afgebladderde ’61 Battered Fender Strat  is nog in bezit van de familie Gallagher. Wel mochten een aantal grote gitaristen als o.a. Joe Bonnemassa, Brian May en Slash deze gitaar al eens bespelen.

STENNES zal een groot gedeelte van de live-albums “Live in Europe”, “Irish Tour” en “Stage Struck” spelen en misschien ook een uitstapje naar de “Taste” periode van Rory.

Kom 8 april naar De Buitenpoort en geniet van de Live-performance van STENNES in “the honour of Rory Gallagher”

 

Entree: 7,50  euro. Voorverkoop via deze link

Een gedeelte van de opbrengst kaartverkoop doneren we aan Roparun Lingewaard.

Zaal open: 20.00 uur, aanvang 21.00 uur. Kleine zaal. 

 

Stennes bestaat uit: Nard van Dinteren (gitaar en zang), Nard Dekkers (bas), Bram van den Heuvel (drums) en Jeroen de Heuvel (keys).

 

Voorproefje Stennes:  Check: https://www.youtube.com/watch?v=afnj52HhYEg&feature=youtu.be 

 

Rory : Bullfrog Blues Rock-palast:  https://youtu.be/l6sA30ZBwXo

Naar het overzicht

Wat wij doen

 • Feesten

  Verjaardag. Jubileum. Geboorte. Samenwonen. Vrijgezelle status. Reünie van familie of vrienden. Je hebt altijd wel een reden voor een feest. Dat vier je samen in De Buitenpoort!
  lees verder>>

 • Huwelijksfeest

  Jij en je geliefde.  De mooiste dag van jullie leven. Beleef de dag zelf ten volle en zonder zorgen. In De Buitenpoort, akkoord? Ja, ik wil! Uniek: De Buitenpoort is officiële trouwlocatie!
  lees meer>>

 • Zakelijk

  Vergadering. Netwerk-borrel. Productpresentatie. Businessontbijt, -lunch of - diner. Zakelijk goed voor de dag is ook onze zaak! De Buitenpoort als uw businesspartner.
  lees meer>>

 • Evenementen

  Carnaval, Koningsdag, Deutsche Mittag, danceparty, live concert, Herenzitting, Oud en Nieuw. Topevenementen van De Buitenpoort. We zien je graag weer!
  lees meer>>

 • Uitvaarten

  Afscheid nemen van een dierbare. De Buitenpoort is daar een  intieme als warme als rustgevende plek voor.  Het meest sfeervolle en waardige afscheid denkbaar.   

  lees verder >>

 • Cabaret

  Caberet bij De Buitenpoort. een avond lekker lachen en genieten van diverse bekende en onbekende cabaretiers uit binnen en buitenland

  tickets >>