Blues(rock)avond met Grollo (Cuby tribute) + support act

Zaterdag 15 april 2023

Blues(rock)avond met Grollo (Cuby tribute) + support act

 

GROLLO, de enige en daarmee ook de beste Cuby and the Blizzards tribute band van Nederland in De Buitenpoort. Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen. Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren 60/70, en zo ontstond dan ook het idee om eens een eerbetoon te brengen. Aan wie anders dan aan Cuby and the Blizzards (CB), met wie zij zich als provinciale (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) bluesrockers zo verwant voelen. De band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was. Het repertoire beslaat dan ook de eerste tien jaar van de band, van 'Desolation' tot en met 'Kid Blue'. "Deze periode ligt hun nou eenmaal het best. En Johan Derksen, enige tijd manager geweest en kenner van CB, luisterde en keek naar die jonge gasten en zei “dat is een goed stel vertolkers van dit stukje Nederlands erfgoed”.

Vooraf een nieuwe band. Hun naam afgeleid van een element op een gitaar welke met een distortion een wat gruiziger of ruiger geluid (vaak gebruik in de blues-rock ) fabriceert. “The P90s”. Nineties staat o.a. voor het feit dat ze alle drie in de negentiger jaren zijn geboren. Ze gaan de blues spelen. Een groovy blues trio met veel swing en shuffles. Een mix van oude en nieuw blues legendes. Werk van (soms in een eigen jasje gestoken) Freddie King, Robben Ford, Stevie Ray Vaughan, The Band, Clapton, Stones etc etc. Over wie hebben we het? Over gitarist Peter van Megen, drummer Wouter Derks, bassist Stijn Hazewinkel.  Vrienden van elkaar, zaten in de band “RBF” en natuurlijk ook bekend van de “Local Heroes” band die al een aantal malen festival UTMW afsloten met een tribute!

Kaarten voor deze swingende blues(rock)avond á 15 euro (incl. BTW/servicekosten) bestel je hier

Zaal is vanaf 20.00 uur open… aanvang rond de klok van 20.45 uur.

 

 

 

 

Naar het overzicht

Wat wij doen

 • Feesten

  Verjaardag. Jubileum. Geboorte. Samenwonen. Vrijgezelle status. Reünie van familie of vrienden. Je hebt altijd wel een reden voor een feest. Dat vier je samen in De Buitenpoort!
  lees verder>>

 • Huwelijksfeest

  Jij en je geliefde.  De mooiste dag van jullie leven. Beleef de dag zelf ten volle en zonder zorgen. In De Buitenpoort, akkoord? Ja, ik wil! Uniek: De Buitenpoort is officiële trouwlocatie!
  lees meer>>

 • Zakelijk

  Vergadering. Netwerk-borrel. Productpresentatie. Businessontbijt, -lunch of - diner. Zakelijk goed voor de dag is ook onze zaak! De Buitenpoort als uw businesspartner.
  lees meer>>

 • Evenementen

  Carnaval, Koningsdag, Deutsche Mittag, danceparty, live concert, Herenzitting, Oud en Nieuw. Topevenementen van De Buitenpoort. We zien je graag weer!
  lees meer>>

 • Uitvaarten

  Afscheid nemen van een dierbare. De Buitenpoort is daar een  intieme als warme als rustgevende plek voor.  Het meest sfeervolle en waardige afscheid denkbaar.   

  lees verder >>

 • Cabaret

  Caberet bij De Buitenpoort. een avond lekker lachen en genieten van diverse bekende en onbekende cabaretiers uit binnen en buitenland

  tickets >>