Agenda

Klassiek matinee

Zondagmiddag 22 december gaat de Buitenpoort Klassiek Matinee wegens geringe belangstelling niet door. 

Het bedrag van de al gekochte kaarten wordt terug gestort.

 

Een Klassiek matinee met ensemble MuZes en Violist Hans Rijkmans samen met harpiste Renske de Leuw.

 

MuZes is een ensemble dat bestaat uit 6 enthousiaste dames die klassieke liederen zingen. Dit jaar maakte MuZes veel indruk tijdens “Struinen in de Tuinen” in Huissen.  Ze staan onder leiding van stemdocente en dirigente José Brands. Het ensemble is 7 jaren geleden samengesteld uit leden die zangles volgden bij José. Er wordt zowel a capella als onder begeleiding van piano (José) gezongen. Het repertoire is breed en veelzijdig. Volksmuziek wordt afgewisseld met religieuze stukken om vervolgens weer over te schakelen naar zoete romantische melodieën. 

Bijzonder aan het ensemble is dat de leden niet bij alle liederen in dezelfde stemsoort zingen. Zo kan iemand eerst een alt zijn en vervolgens een sopraanpartij zingen. Voor deze middag heeft MuZes een selectie gemaakt van stemming liederen om je dat warme Kerstgevoel te bezorgen. Onder andere kunt u genieten van “The Snow” van Edward Elgar, de “Cantique de Jean Racine” van Gabriël Fauré en “Hebe deine Augen auf” van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

 

Na de pauze is het de beurt aan Hans Rijkmans (viool en altviool) samen met harpiste Renske de Leuw.

 

Hans Rijkmans raakte al vroeg vertrouwd met kamermuziek en kreeg vioolles van Bouw Lemkes.

Als violist en altviolist speelde hij o.a. bij de Amsterdamse Bachsolisten en als remplaçant in orkesten, zoals het Nederlands Kamerorkest en het Vlaams Radio Orkest. Tegenwoordig wordt Hans regelmatig gevraagd als concertmeester bij verscheidene begeleidingsorkesten. Hij vertolkt in die rol onder meer jaarlijks de vioolsolo’s in de Matthaeuspassion. Als kamermuziekspeler is hij actief in het harp-vioolduo met Renske de Leuw , speelt hij in het Alauda-strijkkwartet en als barokviolist in het “Swynscop-trio”. Hans is verder actief als pianobegeleider van zangers en instrumentalisten.

Als vijfjarig meisje werd Renske de Leuw verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd bij Annelies Houtman-Knaven. Zij studeerde daarna aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet, waar zij de diploma’s Bachelor- en Master of Music behaalde.

Ze nam deel aan masterclasses in binnen- en buitenland en volgde daarnaast ook lessen jazz- en popharp op Codarts (Rotterdam) en bij internationaal bekende harpisten als Park Stickney en Edmar Castañeda. Tegenwoordig is Renske actief als soliste en speelt in diverse orkesten waaronder Brabant Sinfonia en Het Zeeuws Orkest.

Zij zullen o.a. ten gehore brengen: “Meditatie” van Bach-Gounod, “Fantaisie” van Camille Saint-Saëns en “Spiegel im Spiegel”  van Arvo Pärt

 

 

 

 

Naar het overzicht

Contact met De Buitenpoort


* Deze velden zijn verplicht.

Sfeerimpressie


Iedereen die bij De Buitenpoort een feest geeft of beleeft is helemaal vol van de sfeer. Of je wens nou uitgaat naar klein en intiem of juist groot(s) en uitbundig. Samen maken we het sfeervol!

Agenda