Klassiek matinee

Zondagmiddag 22 december gaat de Buitenpoort Klassiek Matinee wegens geringe belangstelling niet door. 

Het bedrag van de al gekochte kaarten wordt terug gestort.

 

Een Klassiek matinee met ensemble MuZes en Violist Hans Rijkmans samen met harpiste Renske de Leuw.

 

MuZes is een ensemble dat bestaat uit 6 enthousiaste dames die klassieke liederen zingen. Dit jaar maakte MuZes veel indruk tijdens “Struinen in de Tuinen” in Huissen.  Ze staan onder leiding van stemdocente en dirigente José Brands. Het ensemble is 7 jaren geleden samengesteld uit leden die zangles volgden bij José. Er wordt zowel a capella als onder begeleiding van piano (José) gezongen. Het repertoire is breed en veelzijdig. Volksmuziek wordt afgewisseld met religieuze stukken om vervolgens weer over te schakelen naar zoete romantische melodieën. 

Bijzonder aan het ensemble is dat de leden niet bij alle liederen in dezelfde stemsoort zingen. Zo kan iemand eerst een alt zijn en vervolgens een sopraanpartij zingen. Voor deze middag heeft MuZes een selectie gemaakt van stemming liederen om je dat warme Kerstgevoel te bezorgen. Onder andere kunt u genieten van “The Snow” van Edward Elgar, de “Cantique de Jean Racine” van Gabriël Fauré en “Hebe deine Augen auf” van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

 

Na de pauze is het de beurt aan Hans Rijkmans (viool en altviool) samen met harpiste Renske de Leuw.

 

Hans Rijkmans raakte al vroeg vertrouwd met kamermuziek en kreeg vioolles van Bouw Lemkes.

Als violist en altviolist speelde hij o.a. bij de Amsterdamse Bachsolisten en als remplaçant in orkesten, zoals het Nederlands Kamerorkest en het Vlaams Radio Orkest. Tegenwoordig wordt Hans regelmatig gevraagd als concertmeester bij verscheidene begeleidingsorkesten. Hij vertolkt in die rol onder meer jaarlijks de vioolsolo’s in de Matthaeuspassion. Als kamermuziekspeler is hij actief in het harp-vioolduo met Renske de Leuw , speelt hij in het Alauda-strijkkwartet en als barokviolist in het “Swynscop-trio”. Hans is verder actief als pianobegeleider van zangers en instrumentalisten.

Als vijfjarig meisje werd Renske de Leuw verliefd op de harp. Haar eerste harplessen volgde zij op achtjarige leeftijd bij Annelies Houtman-Knaven. Zij studeerde daarna aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexandre Bonnet, waar zij de diploma’s Bachelor- en Master of Music behaalde.

Ze nam deel aan masterclasses in binnen- en buitenland en volgde daarnaast ook lessen jazz- en popharp op Codarts (Rotterdam) en bij internationaal bekende harpisten als Park Stickney en Edmar Castañeda. Tegenwoordig is Renske actief als soliste en speelt in diverse orkesten waaronder Brabant Sinfonia en Het Zeeuws Orkest.

Zij zullen o.a. ten gehore brengen: “Meditatie” van Bach-Gounod, “Fantaisie” van Camille Saint-Saëns en “Spiegel im Spiegel”  van Arvo Pärt

 

 

 

 

Naar het overzicht

Wat wij doen

 • Feesten

  Verjaardag. Jubileum. Geboorte. Samenwonen. Vrijgezelle status. Reünie van familie of vrienden. Je hebt altijd wel een reden voor een feest. Dat vier je samen in De Buitenpoort!
  lees verder>>

 • Huwelijksfeest

  Jij en je geliefde.  De mooiste dag van jullie leven. Beleef de dag zelf ten volle en zonder zorgen. In De Buitenpoort, akkoord? Ja, ik wil! Uniek: De Buitenpoort is officiële trouwlocatie!
  lees meer>>

 • Zakelijk

  Vergadering. Netwerk-borrel. Productpresentatie. Businessontbijt, -lunch of - diner. Zakelijk goed voor de dag is ook onze zaak! De Buitenpoort als uw businesspartner.
  lees meer>>

 • Evenementen

  Carnaval, Koningsdag, Deutsche Mittag, danceparty, live concert, Herenzitting, Oud en Nieuw. Topevenementen van De Buitenpoort. We zien je graag weer!
  lees meer>>

 • Uitvaarten

  Afscheid nemen van een dierbare. De Buitenpoort is daar een  intieme als warme als rustgevende plek voor.  Het meest sfeervolle en waardige afscheid denkbaar.   

  lees verder >>

 • Cabaret

  Caberet bij De Buitenpoort. een avond lekker lachen en genieten van diverse bekende en onbekende cabaretiers uit binnen en buitenland

  tickets >>