Agenda

Klassiek huiskamerconcert

 

De Buitenpoort Klassiek Matinee

 

Aan het einde van het 'oude jaar' een nieuw initiatief  in samenwerking met POdium Park Holthuizen "Muziek zonder grenzen". 

Een middagvoorstelling vol klassieke muziek. De eerste editie is zondag 20 december vanaf 15.00 uur met Trio Straciatelli.

 

Dat trio bestaat uit Paulien Holthuis (viool), Richard Lekkerkerk (cello) en Mark van Hoof (piano). Zij zijn verbonden aan Podium Park Holthuizen ‘Muziek zonder grenzen’. De drie nemen het publiek mee in een muzikale reis van Frankrijk tot Argentinië en van Duitsland tot Turkije. Op het programma staan werken van Mendelssohn (trio in d-klein, eerste deel), Monti (Czardas), Piazzolla (Winter, Oblivion) en Saint-Saëns (De Zwaan). 

 

Alle drie de muzikanten hebben een uitstekende opleiding gehad en zijn erg ervaren. Paulien Holthuis is afgestudeerd aan Het Conservatorium te Amsterdam. Ze heeft viool gestudeerd bij Else Krieg en Johan Kracht en volgde masterclasses bij Herman Krebbers. Ze is sinds oprichting lid van het Mahler Chamber Orchestra en het Lucerne Festival Orchestra. 

 

Richard Lekkerkerk studeerde hoofdvak cello bij Jeroen Reuling en Ran Varon aan het Artez conservatorium. Hij studeerde in 1996 af en legt zich, naast het klassieke repertoire, toe op improvisatie en lichte muziek. Mark van Hoof had tijdens zijn middelbare-school tijd pianoles van Elena Jacz, die volgens de Russische school werkte. Op 16-jarige leeftijd speelde hij voor het eerst met een orkest. Op het conservatorium leerde hij de pianotechniek volgens de Franse school door de  lessen van Alwin Bär. Mark gebruikt nu beide mogelijkheden waardoor hij een breed scala aan klankkleuren kan brengen.  

 

Trio Stracciatelli brengt sfeer en vrolijkheid met een vleugje ontroering.

Het concert is vrij toegankelijk voor jong en oud!

Wel graag even reserveren via  : www.debuitenpoort.nl

De Buitenpoort opent haar deuren voor Klassiek Matinee om 14:30 uur.

Graag tot ziens!


Naar het overzicht

Contact met De Buitenpoort


* Deze velden zijn verplicht.

Sfeerimpressie


Iedereen die bij De Buitenpoort een feest geeft of beleeft is helemaal vol van de sfeer. Of je wens nou uitgaat naar klein en intiem of juist groot(s) en uitbundig. Samen maken we het sfeervol!

Agenda