Klassiek huiskamerconcert

 

De Buitenpoort Klassiek Matinee

 

Aan het einde van het 'oude jaar' een nieuw initiatief  in samenwerking met POdium Park Holthuizen "Muziek zonder grenzen". 

Een middagvoorstelling vol klassieke muziek. De eerste editie is zondag 20 december vanaf 15.00 uur met Trio Straciatelli.

 

Dat trio bestaat uit Paulien Holthuis (viool), Richard Lekkerkerk (cello) en Mark van Hoof (piano). Zij zijn verbonden aan Podium Park Holthuizen ‘Muziek zonder grenzen’. De drie nemen het publiek mee in een muzikale reis van Frankrijk tot Argentinië en van Duitsland tot Turkije. Op het programma staan werken van Mendelssohn (trio in d-klein, eerste deel), Monti (Czardas), Piazzolla (Winter, Oblivion) en Saint-Saëns (De Zwaan). 

 

Alle drie de muzikanten hebben een uitstekende opleiding gehad en zijn erg ervaren. Paulien Holthuis is afgestudeerd aan Het Conservatorium te Amsterdam. Ze heeft viool gestudeerd bij Else Krieg en Johan Kracht en volgde masterclasses bij Herman Krebbers. Ze is sinds oprichting lid van het Mahler Chamber Orchestra en het Lucerne Festival Orchestra. 

 

Richard Lekkerkerk studeerde hoofdvak cello bij Jeroen Reuling en Ran Varon aan het Artez conservatorium. Hij studeerde in 1996 af en legt zich, naast het klassieke repertoire, toe op improvisatie en lichte muziek. Mark van Hoof had tijdens zijn middelbare-school tijd pianoles van Elena Jacz, die volgens de Russische school werkte. Op 16-jarige leeftijd speelde hij voor het eerst met een orkest. Op het conservatorium leerde hij de pianotechniek volgens de Franse school door de  lessen van Alwin Bär. Mark gebruikt nu beide mogelijkheden waardoor hij een breed scala aan klankkleuren kan brengen.  

 

Trio Stracciatelli brengt sfeer en vrolijkheid met een vleugje ontroering.

Het concert is vrij toegankelijk voor jong en oud!

Wel graag even reserveren via  : www.debuitenpoort.nl

De Buitenpoort opent haar deuren voor Klassiek Matinee om 14:30 uur.

Graag tot ziens!


Naar het overzicht

Wat wij doen

 • Feesten

  Verjaardag. Jubileum. Geboorte. Samenwonen. Vrijgezelle status. Reünie van familie of vrienden. Je hebt altijd wel een reden voor een feest. Dat vier je samen in De Buitenpoort!
  lees verder>>

 • Huwelijksfeest

  Jij en je geliefde.  De mooiste dag van jullie leven. Beleef de dag zelf ten volle en zonder zorgen. In De Buitenpoort, akkoord? Ja, ik wil! Uniek: De Buitenpoort is officiële trouwlocatie!
  lees meer>>

 • Zakelijk

  Vergadering. Netwerk-borrel. Productpresentatie. Businessontbijt, -lunch of - diner. Zakelijk goed voor de dag is ook onze zaak! De Buitenpoort als uw businesspartner.
  lees meer>>

 • Evenementen

  Carnaval, Koningsdag, Deutsche Mittag, danceparty, live concert, Herenzitting, Oud en Nieuw. Topevenementen van De Buitenpoort. We zien je graag weer!
  lees meer>>

 • Uitvaarten

  Afscheid nemen van een dierbare. De Buitenpoort is daar een  intieme als warme als rustgevende plek voor.  Het meest sfeervolle en waardige afscheid denkbaar.   

  lees verder >>

 • Cabaret

  Caberet bij De Buitenpoort. een avond lekker lachen en genieten van diverse bekende en onbekende cabaretiers uit binnen en buitenland

  tickets >>