Kom op badslippers Draag je fijnste strandoutfit Laat je werk en zorgen thuis Neem je vrienden mee Relax Drink een drankje Eet een hapje Praat en lach Geniet van de muziek Maak herinneringen Geniet van de zon (wel beschermd svp) Doe een dutje Ga pootjebaden Dobber op je luchtbed Nog beter: zwem je fit Bouw een zandkasteel Zoek naar schelpen Maak een wandeling Ontmoet onbekenden Snuif de zilte lucht in Ga blij en voldaan rustig naar huis Bezoek BUITEN! nog eens 

Begin dan (weer) bovenaan ;-)

download hier de menukaart

BUITEN!skamers

,,We willen ons verhaal niet binnenskamers houden, dus vandaar dat we het graag met jullie willen delen. Buitenskamers dus. Wie zijn we? Bianca Visser en Herman van Gellecum, (zaken)partners en trotse eigenaren van De Buitenpoort, het multifunctionele horecabedrijf in het centrum van Huissen. Al langer liepen we met het idee rond om een nieuwe zaak te starten, mede op initiatief van een goede vriend van ons. Deze plek leek ons zeer geschikt. Er is veel ruimte en groen en mooi gelegen aan het water. Huissen mag trots zijn op dit natuurbad. Maar we misten sanitaire en recreatieve voorzieningen. Dat vonden veel andere Huissenaren, hoorden we.

Zo kwamen we op het idee om het Zwanebad aantrekkelijker maken, zonder het oorspronkelijke vrije gevoel los te laten. Als eerste klopten we aan bij de gemeente Lingewaard, in mei 2018. Wat bleek? Ons plan viel samen met de wens van de toenmalige kinderburgemeester van Lingewaard. Zelfs toenmalige burgemeester Marianne Schuurmans had al moeite gedaan. Na enkele eerste positieve gesprekken op het gemeentehuis raakten we steeds enthousiaster. Gedurende 2018 volgden meerdere gesprekken en raakten ook andere betrokken partijen enthousiast. Daarna hebben we met veel organisaties en bedrijven enorm hard ons best gedaan om in de zomer van 2019 open te gaan. We zijn zo blij dat dat gelukt is en wel op maandag 10 juni; ‘Op een mooie Pinksterdag’!’’

BUITEN!keuken

Hierbij al het eetbare lekkers dat je bij BUITEN! binnen kunt bestellen, van appelgebak tot panini gehakt tot borrelplank. Betalen kan overigens alleen met pin, ofwel cashless (voor jullie en onze veiligheid werken we niet met contant geld). Dank voor jullie begrip!
De keuken is geopend vanaf 11.00 tot 21.00 uur.

Wil je reserveren voor een ontbijt, lunch en borrel voor meerdere personen? Dat kan! Kijk bij ‘BUITEN!issig’ voor meer informatie.

BUITEN!tap

Ja, we hebben bier van de tap! Twee soorten; het premium pils Hertog Jan -in die stijlvolle en ranke glazen- en een wisselend seizoensbier, nu is dat Leffe Blond. Bieren (ook de diverse andere soorten op fles) zijn bij BUITEN! Binnen te bestellen, net als alle overige dranken overigens ;-) Betalen kan trouwens alleen met pin, ofwel cashless (voor jullie en onze veiligheid werken we niet met contant geld). Dank voor jullie begrip!

BUITEN!tijd

Met 21 graden Celsius en hoger (en liefst een zonnetje) altijd, gedurende het seizoen (maart-november). Maar ja, we leven wel in Nederland ;-) Zo’n constante warme en droge zomer als die van 2018 is volgens ons een uitzondering, al tekenen we er dit/ieder jaar wel voor bij BUITEN!. Maar soms is het ‘s ochtends zo’n slecht weer, dat we niet open zijn/gaan. Wellicht wat later wel. We houden de satellietbeelden van Buienradar scherp in de gaten. Als er regen of wind losbarst terwijl we open zijn? Neem je drankje snel mee en ga schuilen in de binnenruimte, die is klein maar fijn. En met z’n allen samen maken we er een knusse boel van terwijl we wachten dat de buien over waaien. Tevens zetten we het op Insta en Facebook als we open zijn/gaan. Dus volg ons op deze socials en wees altijd op de hoogte! We sluiten overigens om 21.00 uur.

 

BUITEN!bad

Het familiebedrijf Heijting uit Huissen is eigenaar van het zogeheten Zwanewater, de zwemplas waaraan BUITEN!. In de volksmond wordt het ook wel Zwanebad genoemd, vanwege het stadswapen van Huissen, waarop een zwaan prijkt. De kwaliteit van het water, dat in de Huissensche Waarden is gelegen tussen Looveerweg en Nederrijn, hoort al jarenlang tot de top3 van natuurbaden in Gelderland. Op Zwemwater.nl, een gezamenlijke site van alle instanties die het water beheren, staat vermeld dat de kwaliteit de laatste vier jaar in de hoogste van de vijf klasses is ingedeeld: uitstekend. Bij BUITEN! is door Heijting veel zand gestort om een eigen strandje te creëren en om een geleidelijker inloop in het water te maken.

Overigens zijn er enkele verboden ingesteld door de overheden t.a.v. van het gebied waar BUITEN! deel van uitmaakt. Die kun je lezen op het bord bij de entree. Onder meer dat honden niet zijn toegestaan. Dit geldt ook voor BUITEN! We riskeren anders een boete. Dank voor jullie begrip.

BUITEN!issig

Mooi woord hè?! Buitenissig. Dat staat voor ‘afwijkend’, ‘apart’ of ‘bijzonder’. Dat geldt onder meer voor reserveringen voor kleine gezelschappen. Als je met je vriendinnen wil gaan ontbijten bijvoorbeeld. Of met je zakenrelaties een bespreking inclusief lunch wil organiseren. Of met je maten van een luxe borrel wil genieten.
Een feestje of partijtje buiten de schoolvakanties om is ook bespreekbaar. We hebben echter wel rekening te houden met strenge regelgeving t.a.v. muziek (lees: decibellen), een live band of housedj is (vooralsnog) een utopie.

We plannen wel een aantal activiteiten gedurende het seizoen. Waaronder onze eigen vrijmibo, Vinyl Vrijdag (of Vrijdag Vinyldag of Vrijdag 45/33 of BUITEN!werktijd). Met dj Kinki Sminki die met zijn platenspelers en singles en lp’s vol zomerse muziek van vroeger een relaxt sfeertje creëert. Neem gerust je eigen favo single of lp mee als je uit je werk komt en je de veters losknoopt van je cognackleurige businessschoenen en deze verruilt voor je strandslippers. Nog beter, vier het weekend met je voeten in het zand!

Bootcamp BUITEN! : onze locatie aan het Zwanebad biedt alle mogelijkheden om heerlijk te kunnen sporten. Vandaar dat je wekelijks vanaf onze locatie kunt bootcampen. Bootcamp BUITEN! in Huissen wordt georganiseerd door Fitlife Coach, alle informatie over de bootcamp is te vinden op hun website: www.fitlifecoach.nl/bootcamp

BUITEN!verblijf

Dit zijn de contactgegevens van strandzaak BUITEN!
Badweg 2 
6851 PZ Huissen
06-25208352

info@buiten.info
www.buiten.info

Facebook.com/buiten
Instagram.com/buitenhuissen
Openingstijden, GESLOTEN

BUITEN! is een onderdeel van De Buitenpoort, Helmichstraat 1, 6851 CB, Huissen.

06-25208352

www.buiten.info
info@debuitenpoort.nl

Facebook.com/debuitenpoorthuissen
Instagram.com/debuitenpoorthuissen

 

Dit hele weekend gesloten.

BUITEN!beeld

Tja, foto’s zeggen natuurlijk veel meer dan 1000 woorden. Dus we zetten ons qua tekst nu even... BUITEN!spel.