Agenda

STENNES plays RORY GALLAGHER

<< bestel direct je tickets online >>

Op 14 juni 2020 is het 25 jaar geleden dat de sympathieke Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher overleed.

Wereldwijd worden er jaarlijks diverse “in the memory of Rory Gallagher” festivals/avonden georganiseerd. In De Buitenpoort (in de kleine zaal) gaan wij hem op vrijdag 19 juni eren en dat doen we met de ons bekende band Stennes uit het land van Maas en Waal. Met de sublieme Nard van Dinteren (op dezelfde dag geboren als Rory!) op gitaar. Hij kruipt in de huid van Rory Gallagher en dat niet alleen. Hij gaat deze avond ook een van Rory’s  gitaren bespelen en misschien gaat dat ook nog over een van Rory’s amps doen. De Vox ac30 bijv.

Rory had een ongelooflijke verzameling soms zeldzame, unieke en excentrieke instrumenten. Zijn beroemde ’61 Battered Fender Strat  is nog in bezit van de familie Gallagher. Vanavond zullen een aantal amps en gitaren, die ook eigendom waren van Rory, worden tentoongesteld.

Voorproefje? Check:

Natuurlijk komen de bekende nummers van de Ierse held voorbij, zoals Bullfrog Blues (zie deze gave opname van Rockpalast: https://www.youtube.com/watch?v=mHSwksfhyqg&feature=youtu.be) maar ook ander -en minstens zo goed- werk van Rory, zoals de madolin klassieker “Going to my home town”.

Entree: 7 euro. Voorverkoop via: www.debuitenpoort.nl.

Een gedeelte van de opbrengst kaartverkoop doneren we aan Roparun Lingewaard.

Zaal open: 20.00 uur, aanvang 21.00 uur.

Stennes bestaat uit: Nard van Dinteren (gitaar en zang), Nard Dekkers (bas), Bram van den Heuvel (drums) en Jeroen de Heuvel (keys).

Organisatie: BenYes bookings&promoting

<< bestel direct je tickets online >>

 

 

   

Naar het overzicht

Contact met De Buitenpoort


* Deze velden zijn verplicht.

Sfeerimpressie


Iedereen die bij De Buitenpoort een feest geeft of beleeft is helemaal vol van de sfeer. Of je wens nou uitgaat naar klein en intiem of juist groot(s) en uitbundig. Samen maken we het sfeervol!

Agenda